Funderar du på om iByrån är rätt reklambyrå för dig?

Vad vill du veta om oss? Vad vi har för kompetens förstås. Vad vi har jobbat med. Kanske vilka vi har jobbat med? Om vi har jobbat med något som liknar det du vill att vi ska göra för ditt företag? Därför har vi försökt få med en hel del referenser på hemsidan. Kolla hemsidor här och loggor här. Fler exempel i olika kategorier kommer under våren.

Tycker du att vi är små? Vi är ju bara två. Nej - det är vi inte. Det ser bara ut så. Vi har ett fantastiskt nätverk av duktiga medarbetare som kan allt vi inte kan. Du hittar flera av dem när du kikar igenom våra referenser.

Marknadsföring handlar mycket om att bygga förtroende. Först bygger vi upp förtroendet mellan dig och oss. Sen fortsätter vi tillsammans och bygger upp förtroendet för dig hos dina kunder. Det är säkert redan bra men man kan alltid boosta det lite till.

Slå en signal! Eller skicka ett mejl. Så snackar vi ihop oss.

Örjan

 • färg och form

 • maskinteknik

 • klassiska bilar

 • slipsar och flugor

 • snickarglädje

 • marknadsföring

Varför blev det en reklambyrå? Jag är maskiningenjör i grunden och först jobbade jag som maskinkonstruktör. Men intresset för estetik, färg och form har jag alltid haft.

Jag fick utlopp för det genom att bygga och motivlackera mopeder och motorcyklar.

I mitten på 90-talet blev det i alla fall så att jag ville börja göra sprängskisser och monteringsanvisningar. Det gick bra. Därifrån var steget inte långt till att börja formge trycksaker, mässmaterial och webbsidor. Även om det förstås behövts kontinuerligt lärande längs vägen.

Jag har stor nytta av min tekniska bakgrund eftersom flertalet av våra kunder är företag med någon typ av teknisk inriktning. Det är kul att samarbeta med dem, att kunna förstå och prata om kundens verksamhet – det har underlättat jobbet mycket.

Nu för tiden får jag arbeta rent praktiskt arbeta med form och färg på vårt hus. Det är nåt speciellt att få jobba med händerna, inte bara framför datorn.

orjan@ibyran.se

Christina

 • böcker

 • musik

 • träning

 • resor

 • kommunikation

 • människor

"Du ska jobba med språk" sa mina lärare i grundskolan. "Jaså?", tänkte jag och sökte in till veterinärutbildningen. Som jag hoppade av. För att börja rita maskinritningar som konsult. Helt logiskt – om man gifter sig med en maskiningenjör med egen firma.

Nu behövde de inte så mycket maskinritningar i Avesta. Så jag började undervisa i svenska för invandrare. Utbildade mig igen. Örjan fick styra om firman mot - ja, vad då? Rita kunde vi ju. Det blev en del husritningar och monteringsanvisningar till broschyrer. Sen hela broschyrer. Plötsligt jobbade vi med trycksaker. Och annonser.

År 2000 fick jag flytta hem till havet igen, tillbaka till Göteborg. Som jag hade längtat! Gick en AD-utbildning på Folkuniversitetet. Men jag älskar ord. Så jag fyllde på med en distanskurs i copywriting på Berghs.

Och det är nog det jag helst vill hjälpa dig med, att hitta orden som når dina kunder. Inte bara fysiskt utan helst hjärtat också. Det stör mig lite att de fick rätt, lärarna i grundskolan. Men jag kan ta det. Det här jobbet kommer jag att behålla tills staten tar över avlöningen. Eller inte...

christina@ibyran.se