Logga in

Jobbigt att läsa bloggen?

Inte nu längre. Vi har justerat utseendet på bloggen så att det skall bli lite enklare för er läsare att ta till er av det skriver. Hoppas ni är lika nöjda som vi!

//Er webmaster

Vart är internet på väg?

Nu som aldrig förr börjar vi använda tekniken som finns tillhands. Och när jag säger vi, så menar jag vi som gör hemsidor. Jag pratar mycket om Internet Explorer och vilken handbroms den är för hemsidors utveckling. Kanske såpass mycket att det snart snarare kan klassas som reklam för Internet Explorer än något annat. Men vi sätter en nål i den tanken så länge, vi kommer tillbaka till den om ett tag.

Finns det egentligen några begränsningar för hur en hemsida kan fungera? Egentligen inte. Ett problem som alltid hängt över oss är alla dessa tusen olika skärmupplösningar. För inte så länge sen, relativt sett, så började det dyka upp mobila enheter som också skulle kunna surfa runt på din hemsida. Och inte nog med det, det skulle se bra ut också..

Det är först nu som tekniken finns för att ge alla ”surfare” en i princips lika underbar upplevelse. Med det sagt skall också tilläggas att vi inte riktigt är där. Och att skapa en hemsida som ger alla en oj-upplevelse tar tid. Det finns fortfarande otroligt många variationer vad gäller skärmupplösningar, och mobila enheter finns en uppsjö av.

Så vad kan vi säga att vi fortfarande eftersträvar? Enkelhet. Både för oss som programmerar hemsidor och för besökaren som vill hitta det de söker lika lätt på sin laptop, som på sin stationära dator eller mobiltelefon.

Läsarfråga: Vad stör du dig mest på, när du besöker en sida med din smartphone?

/Robban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *