Logga in

Jobbigt att läsa bloggen?

Inte nu längre. Vi har justerat utseendet på bloggen så att det skall bli lite enklare för er läsare att ta till er av det skriver. Hoppas ni är lika nöjda som vi!

//Er webmaster

”Det är för tråkigt att engagera sig i hemsidan”

Man skulle kunna fråga sig: Har jag hört den förut? Och kanske ganska snabbt svara att man åtminstone insett att tanken inte är långt borta.

Det är inte alltid jätteroligt att uppdatera hemsidan. Ibland är det till och med svårt. Veckans blogginlägg tar upp några aspekter på varför den här problematiken kan förekomma och hur man kan komma runt den.

Varför är det inte roligt? Vi väljer att i den här situationen bortse från det återkommande problemet att man inte har tid. Ett svar är då motivation. Ibland infinner sig en önskan att ta den lätta vägen ut och anledningar som att det ändå inte gör någon nytta låter fullständigt logiska. Hur tar vi oss ur det resonemanget? Vi kan börja med att säga att det inte stämmer. Fråga vem som helst som regelbundet uppdaterar sin blogg, hemsida eller sitt twitterflöde om det är frånvaron av uppdateringar som gör att besökare återkommer. Svaret är ett enkelt nej!

Den obekväma sanningen är den att den uppdaterade och förnyade hemsidan är attraktiv, medan den statiska hemsida där det inte händer något blir snabbt obesökt och anses tråkig.

Men frågan kvarstår: Hur gör vi det roligt att uppdatera hemsidan? Om det är för att du tycker det är krångligt: gör det oftare! Det kommer bli mycket roligare om du känner dig bekväm med ditt verktyg, oavsett vilket det är! Om du saknar motivationen och tror att det inte gör någon skillnad: tänk om! Självklart gör det skillnad. Det hjälper ibland att tänka på två ytterligheter. Att återkomma till en sida man nästan är säker på att den inte är uppdaterad är föga motiverande, men ta Aftonbladet som exempel: Där vet du att om inget katastrofalt har hänt(möjligen en udda aspekt i sammanhanget) uppdateras den flera gånger dagligen. Om inte för att leta efter en gammal artikel vi vill dela med oss av så återkommer vi för att vi vill veta vad som hänt. Så nu ställer jag frågan till dig: Tycker du fortfarande att en uppdaterad sida är lika ointressant som en där det inte händer något?

Om du nu svarar nej vet du vad du behöver göra!

”Men jag har ju inte tid…” När du nu vet om behovet och inser att du inte hinner med, är det inte dags att hitta någon som gör det?

//Robban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *