Logga in

Jobbigt att läsa bloggen?

Inte nu längre. Vi har justerat utseendet på bloggen så att det skall bli lite enklare för er läsare att ta till er av det skriver. Hoppas ni är lika nöjda som vi!

//Er webmaster

”You had me at ’Hello'”

blogg_hello

Vågar du flirta lite med dina kunder? Få dem att dra på munnen? Vara lite rolig på din egen bekostnad? Är du så seriös att du vågar skämta om dig själv? Kanske med en slogan som ”Alla behöver en kran ibland”. Om du säljer lyftkranar.

Eller vara lite utmanande? Lite kaxig kanske? Sticka ut hakan och påstå det där alla vill säga men ingen riktigt vågar? Som t.ex. ”Nu kan du vara säker på att vinna varje gång!” Om du säljer…  ja, jag vet inte, vad tycker du det kan funka på? Litar du på att dina kunder har glimten i ögat eller utgår du från att de kommer att ta allting bokstavligt och hålla dig till svars för varje stavelse?

Eller vågar du prata om mjuka värden som drömmar, familjen, den där tiden vi inte har men vill få. Visa en mysig bild där familjen grillar på stranden som ett resultat av att någon använt dina produkter eller tjänster istället för en svartvit tabell med siffror på kapacitet?

Att fånga uppmärksamhet handlar om att våga prata om saker som berör. I reklambruset behöver du säga något som går rakt in i hjärtat. Humor och värme är bra infallsvinklar. Och så behöver man lite mod att våga ta en avstickare från huvudleden.

Men det har du. Eller hur?

/ c h r i s t i n a

2 kommentarer till ”You had me at ’Hello'”

  1. David Lindgren skriver:

    Humor är bra, det fastnar.. och alla måste göra reklam, men alla förstår inte det. När affärerna går bra, lönar det sig med reklam. När affärerna går dåligt, är det nödvändigt med reklam.

  2. Christina Svensson skriver:

    Sant! Och att våga skämta lite med sig själv smäller högt. Den enda sanna glädjen är skadeglädjen säger man ju… Det får vara hur det vill med det men själv får jag lite respekt för folk som vågar. För mig betyder det att man är väldigt trygg med sig själv och vad man står för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *